1
1

Support till alla Nord West ägare

Efter mer än 20 år med varumärket finns vi här för alla som har en NordWest.

Teknisk support och utbildning

Ibland uppstår problem vilket leder till alla möjliga typer av frågor. Alla Nord West ägare är varmt välkomna att höra av sig så hjälper vi till med teknisk support i den mån vi har möjlighet. När vi har sålt en båt så har vi alltid en grundlig genomgång med båtens nya ägare. Detta brukar vara mycket uppskattat och kan, i mån av tid och mot ersättning, också tillhandahållas till dig som köpt en Nord West på annat håll. Men gladast blir vi så klart om ni köper båt av oss!

Dokumentation och registrering

Skall du sälja, belåna eller registrera din Nord West i ett skeppsregister? Då kommer det behövas flera signerade originalhandlingar. Exempelvis handlar det ofta om byggcertifikat, ägaröverlåtelser, försäkran om överens-stämmelse avseende CE-märkning, avregistrering från tidigare skeppsregister mm. Ibland krävs också att varvets underskrifter bestyrks av Notarius Publicus, vilket vi kan ordna hos auktoriserad advokat.

Tillbehör och reservdelar

I webbshoppen kan man beställa reservdelar och tillbehör till Nord West båtar. Vi har ett stort kontaktnät bland leverantörerna i båtbranschen och vet varifrån utrustningen köpts in. Om ni behöver någonting som saknas på hemsidan så får ni gärna höra av er så skall vi se vad vi kan göra för att utöka sortimentet. Många av detaljerna tillverkas specifikt till er båt vid beställning och ni kan personifiera och förnya utseendet och känslan ombord.

Dags för en uppgradering ombord? Besök shoppen

Vanliga frågor

Vilken teakolja rekommenderas?

Det är tycke och smak som avgör om man skall behandla teakdäcket eller låta det få en naturligt silvergrå färg. Tycker man om när båten säsong efter säsong har en gyllene ton såsom om det var nylagt, då rekommenderar vi att man använder Teak Wonder behandlingsserie med tvätt, blekning och sealer med impregneringsmedel som återställer grånad teak och bibehåller och konserverar teakens guldgula lyster. Kan köpas i webshopen.

Vart kan man köpa kapell till Nord West 330, 355 och 410?

När Nord West 330, 355 och 410 tillverkades så varierade monteringen av kapell så pass att vi inte kan sälja standardkapell till dessa modeller. Istället rekommenderar vi att man vänder sig till en lokal kapelltillverkare och ber dem göra ett nytt kapell, antingen genom lämna in båtens befintliga kapell och utgå från det eller att malla ett nytt.

Kapell till Nord West 370. 390, 420, 430 och 560 kan köpas i webshoppen eller beställas utav oss.

Varför får vi inget varmvatten ombord?

Varmvattenberedaren ombord är kopplad så att vattnet värms upp av motorn när denna körs samt av en elpatron i varmvattenberedaren. Elpatronen värmer upp vattnet då landström är inkopplad (eller båtens generator körs om sådan finns installerad).

För att elpatronen skall fungera krävs följande:

    • Säkringen ”Boiler” i 230V-skåpet måste vara tillslagen uppåt. Säkringsskåpet sitter tex i NW370/nyare 420/430 i teknikrummet i babord midkabin. På flera av de äldre modellerna finns säkringsskåpet i skåpet på babord sida i sittbrunn.
    • På modellerna NW330/355/390/410/äldre 420: En 230-voltskontakt från varmvattenberedaren måste vara inkopplad. På NW355/390 finns kontakten i skåpet på babord sida i sittbrunn.
    • På modellerna NW370/nyare 420/430: I pentryt finns en knapp som skall sättas på för att elpatronen skall vara aktiv. Den kan vara märkt ”Boiler”, ”Varmvatten” eller så saknar den märkning.

Om alla punkter ovan är kontrollerade så kan en säkring på varmvattenberedare löst ut. Det händer om elpatronen varit inkopplad och båten inte haft något vattnet i tanken. Säkringen sitter i ovankant förut på varmvattenberedaren under en skyddskåpa (om man trycker utanpå kåpan i överkanten så klickar det till).

Varför har den gröna lampan på SeaFire instrumentet vid förarplatsen slutat lysa?

Den gröna lampa på SeaFire indikatorn vid förarplatsen indikerar att brandsläckaren i maskinrummet har ström och är intakt. Om lampan slocknat beror det sannolikt på någon av följande saker:

* Brandsläckaren i maskinrummet har löst ut (kan kontrolleras på flaskan i maskinrummet) och behöver fyllas på.

* Lampan behöver bytas ut. En ny kan köpas i webbshoppen, klicka här.

Vilken lack rekommenderas till mahognylisterna?

Först bör mahognylisterna slipas trärena.
Vi brukar lägga tre lager bets Y AA-825.
Den vita färgen i bokstäverna är Temadur 90 med härdare Temadur 008-7590.
Därefter brukar vi lägga 7 lager blanklack Temadur med härdare Temadur 008-7590.
Vi brukar köpa materialet hos Lackman i Uddevalla.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Brådskande

Namn*

Email*

Telefon

Båt / motor(er) / årsmodell

Meddelande

Nord West Boat Owners

facebook-grupp för alla Nord West-ägare

Har du frågor, tips eller härliga båtfoton så kan du dela dem med fler Nord West-ägare i en sluten grupp på facebook.

Ansök om medlemskap

Namn*

Email*

Båtmodell

Båtnamn

Byggnr

Du har väl medlem i Nord West-klubben? Besök deras hemsida!  Nord West Yacht Club